A32NX FlyByWire Overhead

Make requests for others to help test your instruments before they are ready for submission to the store

Moderators: Ralph, russ

Message
Author
luisgcornejo
Posts: 16
Joined: Tue Nov 23, 2021 9:58 am
Location: Madrid

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#91 Post by luisgcornejo »

cokpit door video........ light works
adirs........................ trn and actuate ok...lights im not sure
flight computers ......... light works ....... i mean not actuate
evacuate .................. works
EMGCY ELEC............... light ok, actuate partially
gpws......................... works til I can test
rcrdr........................ light ok
oxigen...................... ok
calls......................... perfect
wiper capt.................. dead

fire and apu test........... perfect
hyd............................ lights ok actuate ok
fuel........................... all works except model selector. in my oppinion, when you turn the fuel pumps to off, the engines shut down too quickly, these engines can run only with the gravity during hours....
elec............................ perfect except...when you push the idg button, the gen dead til ground reset. by mant staff
air condition.................. perfect
anti ice........................ ok
probe........................... light ok, but dont' actuate
cabin press..................... lights ok. works 25%....in man mode you can open a close de outflow valve....f.e.
ext lights....................... ok
apu................................ ok
int lights ...................... 50%
signs............................ ok

rmp.............................. vhf ok rest dead
acp............................... like in the past
fligh ctrls........................ lights ok....no actuation
cargo vent........................ dead
cargo smoke .................... ok
vent............................... lights ok
man start........................ lights ok, but works? in my oppinion no
wiper ............................ yo turn it on, but imposible to stop

i hope this help you a bit
regard luis

Scarabee78
Posts: 52
Joined: Wed Sep 23, 2020 4:44 pm

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#92 Post by Scarabee78 »

Hi Luis,
Thank you for this very exhaustive review. So that I can work properly, could you :
- Do not report malfunctions due to the simulator itself
- List only the problems and describe the operating logic on the real airplane

In this way we will improve these instruments ;)
THX, Scarabée

luisgcornejo
Posts: 16
Joined: Tue Nov 23, 2021 9:58 am
Location: Madrid

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#93 Post by luisgcornejo »

ok
willco
regards

Scarabee78
Posts: 52
Joined: Wed Sep 23, 2020 4:44 pm

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#94 Post by Scarabee78 »

Hi pilots,
I just updated and submited the ATC/TCAS panel.
You can download it in the post 2 (following).
Scarabée

User avatar
Puukka
Posts: 41
Joined: Sat Oct 02, 2021 1:25 pm

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#95 Post by Puukka »

Here is an issue report of one of my friends with multi-monitor setup using your Overhead Panel since some weeks:

1.) The Landing Light Switches stuck until using an assigned hardware switch, then they are free for switching with the mouse.
2.) Exterial Power AVAIL light is sometimes dark, even it´s available, after restarting MSFS it´s lit again.
After this restart, when pushed, the Exterial Power is working but it still says AVAIL not ON.
3.) Sometimes Upper ECAM shows "STROBE LIGHT OFF", even they are AUTO or ON.

The issue I realized at my setup is, that after Strobe Lights were ON, I can switch to AUTO but when trying to switch back to off, the switch flips three times between ON and AUTO, then finsally to OFF.
Kind regards,
Herbert:
Herbert Puukka

MSFS - Citation Mustang, X-Plane 12 - Citation X, Air Manager, PF3, Navigraph

Scarabee78
Posts: 52
Joined: Wed Sep 23, 2020 4:44 pm

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#96 Post by Scarabee78 »

Hi Herbert,
Thanks for your report.
Could you specify the versions (A32NX FBW, AirManager, and the instruments) ?
1.) The Landing Light Switches stuck until using an assigned hardware switch, then they are free for switching with the mouse.
I use them every day without problems ... Can you make sure that in the first position, they come out well ? Then for the lighting there is a delay (5-8 seconds) before switching on ...
2.) Exterial Power AVAIL light is sometimes dark, even it´s available, after restarting MSFS it´s lit again.
After this restart, when pushed, the Exterial Power is working but it still says AVAIL not ON.
Could you give me an example location so that I can show the bug? Can you monitor the values ​​of these two variables:
- "EXTERNAL POWER ON","Bool"
- "EXTERNAL POWER AVAILABLE","bool"
3.) Sometimes Upper ECAM shows "STROBE LIGHT OFF", even they are AUTO or ON
Can you reproduce the error or does it only appear sometimes ? Can you monitor the values ​​of these three variables:
- "L:LIGHTING_STROBE_0","num"
- "LIGHT STROBE","bool"
- "L:STROBE_0_AUTO","num"
To put the strobe "off", the only solution that I have found for the moment is to double click downwards ... Attention, on the "auto" position the strobes only light up when the main gear strut is not compressed.

Scarabée

rob12345
Posts: 48
Joined: Wed Jan 29, 2020 1:52 pm

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#97 Post by rob12345 »

I have the same problems!

Thank you though for the great overhead!

I want to run it via a network with Air Player on a touchscreen panel but:

The landing lights don't move
Ext. power is not iluminated
And a lot of gauges show white text OFF while showing dark / nothing in the sim.

Greetings,

Robert

luisgcornejo
Posts: 16
Joined: Tue Nov 23, 2021 9:58 am
Location: Madrid

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#98 Post by luisgcornejo »

yes....I also have similar malfuctions... like "main GENs"
regards
Luis

Scarabee78
Posts: 52
Joined: Wed Sep 23, 2020 4:44 pm

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#99 Post by Scarabee78 »

Hi pilots,
First, please indicate your FBW version.
I have updated the instruments to be compatible with the 0.7.4 stable version. But ! Submission must be reviewed by siminnovation and if accepted they will be online on next shop update (once a month). So, be patient... if you have online version, it will be updated automatically.
I'm working on development version and the overhead will soon have :
- "Opacity" instead "visible" lights logic (so progressive light)
- Sunlight (with the Toddimus831 code)
- Backlight
Stay tune ;)
Scarabée

rob12345
Posts: 48
Joined: Wed Jan 29, 2020 1:52 pm

Re: A32NX FlyByWire Overhead

#100 Post by rob12345 »

Thank you!

A development version would be great!

Looking forward!

Gr.

Robert

Post Reply